Начало / Образование / ДГ “Щастливо детство“ отбеляза Световната седмица по предприемачество и инициативност

ДГ “Щастливо детство“ отбеляза Световната седмица по предприемачество и инициативност

С открита практика на тема“Панаир“ бе отбелязана Световната седмица по предприемачество и инициативност в ДГ“Щастливо детство“-филиал“Приказен свят“.

Гости на събитието бяха Георг Спартански – кмет на Община Плевен, Татяна Божинова – зам.областен управител, Албена Тотева – началник на РУО Плевен, Йонита Иванова-началник отдел „Образование“ в Община Плевен, Мариета Георгиева и Мария Атанасова-главни експерти в отдел „Образование“ в Община Плевен, директори и учители от детски градини, родители и ученици от НУ“Отец Паисий“-гр.Плевен и ПГРТО-гр.Плевен.

Бъдещите първокласници от Подготвителна група – 6 годишни „Мечо Пух“ с учители Магдалена Петкова и Павлина Илиева, показаха своите завидни  знания и умения,свързани с ролята и важността на парите, както и стойността на труда.

Откритата практика е част от работата на групата по  програма „Ние“ на Джуниър Ачийвмънт България, насочена към разширяване познанията на децата за личната икономика и осъзнаване значението на взаимовръзката „труд-пари“за постигане на определени желания и потребности.

В импровизираните ателиета децата показаха работа в екип и сътрудничество със своите по-големи приятели – четвъртокласниците от НУ “Отец Паисий“ и менторите от ПГРТО-Плевен при реализиране на общия замисъл за приложно-продуктивна и практическа дейност. Всеки даде най-доброто от себе си за подготовката на панаира.

И както му е обичаят, кметът Спартански преряза панаирната лента и обяви откриването на панаир“Мечо Пух“.

Гостите бяха впечатлени от създадената панаирна атмосфера и в ролята на купувачи посетиха подредените с детски изделия сергии.

В крайна сметка група „Мечо Пух“ реализира печалба. По идея на децата част от средствата ще бъдат изразходвани за закупуване на  детски книжки.Останалите средства ще бъдат спестени и инвестирани на по-късен етап в екскурзия.

Прочетете също:

ОФК Спартак взе само точка срещу Ком

Спартак и Ком /Берковица/ не излъчиха победител – 1:1 на стадион „Плевен“. Двубоят е от ...