Начало / Любопитно / Две цветни пирамиди красят дома на агроном от Плевен

Две цветни пирамиди красят дома на агроном от Плевен

Агрономът Цеко Петров от Плевен направи две цветни пирамиди, по образец на тези, които красят града през летните месеци. „Бях впечатлен от новата цветна визия на Плевен и най-вече ми харесаха пирамидите с цветя на центъра” – заявява г-н Петров и допълва, че за проекта на кострукцията му помага Ирина Йорданова, ландшафт-архитект в общинската фирма “Паркстрой“. След като няколкократно измерва и чертае, изработва сам дървените пирамиди, в които вече за засадени около 200 бегонии и петунии.

Цветята са от оранжерията на „Паркстрой“и са закупени от Цеко Петров, които лично се грижи за тях и ги полива ежедневно. Двете цветни конструкции са поставени в градината на лятната му къща в село Биволаре, където са истинска атракция за живеещете там.  Пирамидите радват с цветните си багри децата и внуците на плевенският ентусиаст, които го подкрепят в многобройните му начинания и прекарват свободното си време в лятната атмосферата на село.

агроном1

„Човек се радва и е щастлив, когато твори сам, с ръцете си” – обобщава Цеко Петров, който е работил като агроном цели 35 години. Той е въодушевен от направеното и вече е започнал изработка на други две пирамиди, които обаче са по негов модел. Има намерение да се посъветва със специалисти от оранжериата на общинската фирма, за да  отглежда и цветя за лятната си градина.  „Цеко Петров преди време написа книга за село Биволаре, изявен общественик, със завидна енергия, неуморим да създава и твори” – споделят внуците му, които са неговата гордост.

Прочетете също:

Кинофестивалът „Филмирай“ идва в Плевен с едни от най-популярните български филми

От 16 до 19 август парка на Регионалния исторически музей в Плевен ще бъде лятно ...