Начало / Здравеопазване / Две туберкулози са регистрирани в Плевенско през изминалата седмица

Две туберкулози са регистрирани в Плевенско през изминалата седмица

туберкулозаДва случая на туберкулоза са били регистрирани през изминалата седмица в отдел ПЕК на Регионална здравна инспекция – Плевен. Те са били в Ставерци и Бъркач. Общо регистрираните заболявания в отдела са  26, срещу 21 за предходната  седмица. От групата на капковите инфекции са регистрирани 16 варицели, като 12 от тях са в Плевен, две в Долни Дъбник и по една в Буковлък и Петърница. Само един случай на скарлатина е съобщен за изминалия период и той е в Плевен.

От групата на чревните инфекции са съобщени 7 случая, като толкова са регистрирани и през предходния период. Те са разпределят между два вирусни хепатита в Плевен и Брегаре, три ротавирусни ентероколита в Плевен и два ентероколита в Плевен.

Заболяемостта от грип и ОРЗ през периода от 4 до 10 май за град Плевен е 53,36%00, срещу 54,33%00 за предходния период, като нивото й е в обичайни за сезона стойности.

Прочетете също:

Тази вечер Маестро Камджалов дирижира в Плевен  рядко изпълняваната Голяма меса на Брукнер

Плевенската филхармония, Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов” с диригент Славил Димитров и маестро Йордан Камджалов ...