Начало / Култура / Две премиерни заглавия в новия сезон на Драматичния театър в Плевен

Две премиерни заглавия в новия сезон на Драматичния театър в Плевен

С две премиерни заглавия започва новия творчески сезон на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен. Това съобщи днес на пресконференция директорът на Плевенския театър Васил Василев.

Едното премиерно заглавие е „Страшният съд”  на австрийския писател и драматург Йодьон фон Хорват. Пиесата ще бъде поставена за първи път на българска сцена от режисьорката Лилия Абаджиева, която вече е започнала работа върху постановката. Другата премиера ще е „Серьожа е много тъп” на Дмитрий Данаилов с режисьор Васил Василев.

Втората пиеса ще се играе в напълно обновената камерна зала на театъра, която вече носи името „Пан Бурянин”. Залата е с ново звуково оборудване, което ще позволи и провеждането на камерни концерти, освен обичайните камерни постановки и детски представления. Срещите с малките зрители и през новия сезон ще са от 18 часа в делничните дни и от 11 часа в събота, припомни Василев.

„В последните години, възпитавайки нашия зрител с вкус към театъра, искаме да го възпитаваме и с вкус към пространството, в което представяме нашите спектакли”, подчерта директорът на театъра.

Живеем с една мечта –  да показваме европейски, стойностен театър, театър без компромис. Театър, който има пищността на костюмите и на декора, има професионализма на актьорите и режисьорите. Понякога той изпреварва  времето, но съм щастлив, че работим в една посока със зрителя”, отбеляза още Васил Василев, за когото това ще е завършващия сезон за този му мандат като директор на ДКТ „Иван Радоев“.

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...