Акценти
Начало / Образование / Дванадесетокласничка и преподавателка от ПГПЧЕ – Плевен с дипломи на фондация „ЕВРИКА“

Дванадесетокласничка и преподавателка от ПГПЧЕ – Плевен с дипломи на фондация „ЕВРИКА“

Тина Владиславова Николова, дванадесетокласничка от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици /ПГПЧЕ/ – Плевен бе отличена с диплом на фондация „ЕВРИКА“ и предметна награда в Деня на народните будители – 1 ноември. Тя се класира на второ място в националния конкурс на фондация, сред 117 произведения на участници от цялата страна в направление литературни творби.

Диплом на фондация „ЕВРИКА“ получи и нейната учителка Надежда Вълева – преподавател по физика и астрономия в гимназията.

Възпитаничката на Езиковата гимназия показа, че за ученика полето за изява на таланти е с много възможности – когато добре владееш природната наука физика и астрономия чрез словото лесно можеш да изразиш позициите си!

Участниците в националния конкурс на фондация „ЕВРИКА“ се състезаваха в пет различни направления за идеи, проекти, компютърни графики, рисунки и литературни творби, свързани с Космоса.

На 1 ноември залите на Националния политехнически музей се изпълниха с ученици и учители – будители от цялата страна. Повод бе връчването на наградите от Националния конкурс на фондация „ЕВРИКА“ с изпълнителен директор Боряна Кадмонова –  „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“ . Да споделят радостта с участниците  и да връчат наградите бяха академик Кирил Боянов – български учен от Института по информационни и комуникационни технологии при БАН и доцент Таня Иванова – Институт за космически изследвания при БАН, участвала в екипа, разработил космическата оранжерия „Свет“. Доцент Таня Иванова направи обзор на българския принос в космическите изследвания, като подчерта, че именно информационните и комуникационните технологии, космическите биотехнологии и ентусиазма и интереса на младите към науката,  ще помогнат на човечеството да реализира мечтите си по овладяването на космоса.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...