Акценти
Начало / Крими / Двама бивши затворници отново на съд за грабеж на златно колие  от жена

Двама бивши затворници отново на съд за грабеж на златно колие  от жена

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу двама бивши затворници за грабеж на златно колие  от жена, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Латин М.  и лишеният от свобода Мирослав О. са обвинени  за това, че на 26.07.2016 г. около 16.30 ч. в гр.Плевен, на ул.“Иван Вазов“ са нападнали жена и са й отнели 25-гаромово златно колие на стойност 1750 лв.

 Двамата обвиняеми  се познавали от престоя им в затвор Плевен.  Там Мирослав О.  бил давал на Латин М. вещи, в резултат на което вторият задлъжнял. На 26.07.2016 г.  случайно се срещнали в гр.Плевен. Мирослав споделил, че поради загуба на сума на хазартни игри, имал нужда от парите, които Латин му дължал от затвора. Латин  отвърнал, че няма, а Мирослав  му заявил, че ще му ги върне, като извърши престъпление – ще вземе ланец, след това да му го предаде  и така ще си уредят сметките. Двамата се спрели на ъгъла на улиците „Ив.Вазов” и „Карлово”. В този момент по улицата се  движела пострадалата, която носела торби с храна, а на врата си имала златно колие. Мирослав видял златното колие на врата на жената и я посочил с глава на Латин. Той  препречил пътя й и  захванал с дясна ръка колието, но въпреки, че го дръпнал няколко пъти то не се скъсало. Уплашена жената започнала да вика. Тогава той  и нанесъл  юмручен удар в лицето и за да откъсне колието, я ударил няколко пъти в тялото и я блъснал назад. Жената паднала на земята, а нападателят й, стискайки в ръка скъсаното колие, избягнал. Малко по-късно двамата се срещнали на  уречено място, за да се „разплатят“ с парчето от колието, което още същия ден било продадено в   заложна къща за 400 лв.

По искане на прокуратурата Латин М. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Обвиняемият  Мирослав О.  към настоящия момент търпи присъда лишаване от свобода в Затвора в Плевен.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

За infoPleven

Прочетете също:

Още 17 млн. лева ще вложи Плевен в модерен, екологичен транспорт

Близо 17 млн. 300 хил. лева ще усвои Община Плевен през следващите две години за ...