Начало / Образование / Да приемат обучуението си като мисия пожела на първокурсниците ректорът на Медицинския университет

Да приемат обучуението си като мисия пожела на първокурсниците ректорът на Медицинския университет

Медицината е специалност, която изисква непрекъснат, упорит труд и ако приемете това като ваша мисия, ще ви бъде много по-лесно в подготовката ви – с тези думи се обърна към новоприетите студенти в Медицинския университет в Плевен ректорът на висшето училище проф. Славчо Томов в приветствието си по повод откриването на новата академична година.

360 първокурсници ще се обучават в 10 специалности на университета, като 80 от тях в специалността „Медицина”. И тази година интересът към специалностите в Медицинския университет не беше малък, отбеляза ректорът и допълни, че в специалност „Медицина” местата са заети още на първите класирания. „Удовлетворен съм от кандидат-студентската кампания, кандидатите показаха едно добро ниво”, подчерта той. По думите му, известните неблагополучия на тазгодишния изпит по химия са следствие от сравнително трудните теми, върху които е трябвало да работят кандидат-студентите.

Церемонията днес по традиция започна с изпълнение на химна на академичната общност, след което доц. д-р Здравка Радионова, зам.-ректор по научноизследователска дейност, качество и акредитация представи отличителните събития от историята на университета, които го открояват като пионер и уникален за страната. Подробно бяха представени  и трите факултета на университета – „Медицина”, „Обществено здраве”, „Здравни грижи”,  и Медицинският колеж.

По повод новата учебна година студентите и преподавателите бяха приветствани от областния управител Илиян Йончев, който подчерта, че в негово лице университетът винаги може да разчита на подкрепа.

Отговор на приветствията от името на първокурсниците направи Виктор Петров – студентът, приет с най-висок бал от кандидатстудентска кампания 2013.

Церемонията завърши с връчване на студентските книжки от ректора проф. Томов на първокурсниците, приети с най-висок бал по всяка от специалностите на трите факултета и медицинския колеж.

 

Прочетете също:

За поредна година в ДГ „Еделвайс“ се проведе открит урок по предприемачество

За  девета  поредна година в ДГ „Еделвайс“ – Плевен, днес се проведе открит урок по ...