Начало / Общество / Дарителски базар „Да споделяш е забавно“ ще се проведе в Плевен

Дарителски базар „Да споделяш е забавно“ ще се проведе в Плевен

Дарителски базар под надслов „Да споделяш е забавно“ ще се проведе в Плевен. Той ще се състои на 2 и 3 август от 10.30 до 18.30 часа в „ДOМ кafé“, а с него ще бъде отбелязана и Световната седмица на кърменето.
Инициативата е организирана от Ла Лече Лига – Плевен, а главната цел на базара, който предоставя на своите посетители два дни, изпълнени с разнородни изкушения – играчки, сувенири, бижута, дрехи за малки и големи, книги и забавления, е да бъде основен източник на финансиране на отпечатването на информационни брошури. Тези брошури ще послужат за обогатяване на библиотеката на плевенската Ла Лече Лига група, както и за разнообразяване на бебешките носилки в слингозаемната на групата.
Базарът е събитие, което се случва с активното участие и безвъзмездния труд на настоящи и бъдещи майки и техните семейства. Ще има много артикули – нови или използвани и търсещи новия си собственик, дрехи за бебета, дечица, бременни и кърмещи жени, дамски и мъжки облекла, авторски бижута, аксесоари и сувенири, книги, играчки за малки и пораснали деца, вкусотии за хапване, декорации и какво ли още не. Всичките предмети са дарени от самите участници в базара. Дарителските цени, символични или не, са определяни от самите дарители.
Всички артикули, които не намерят новия си собственик по време на базара, ще бъдат дарени на друга група от друг град или ще бъдат върнати на дарителите, в зависимост от желанието на дарителите.

Прочетете също:

Напредва модернизацията на пречиствателната станция в с. Божурица

Напредват дейностите по реконструкция и модернизация на пречиствателната станция в с. Божурица, община Долна Митрополия, ...