Начало / Крими / Дадоха ход на делото за смъртта на 18-годишната ученичка Ванина

Дадоха ход на делото за смъртта на 18-годишната ученичка Ванина

Днес в Окръжен съд – Плевен бе даден ход на делото за смъртта на 18-годишната Ванина Трифонова. В началото на месец юли Окръжна прокуратура – Плевен внесе обвинителен акт срещу 18-годишната Симона Динкова от Плевен. Обвинението е за това, че на 16.01.2015 г. в гр. Плевен, парк „Кайлъка”, на пътен участък между ресторант „Караджейката” и ресторант „Двете сърнета”, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Форд Фиеста”, по непредпазливост тя причинила смъртта на возещата се в същия автомобил 18-годишна Ванина Трифонова. Обвиняемата Динкова е управлявала лекия автомобил в нарушение на правилата, установени в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) – същата е шофирала в населено място със скорост над 69 км/ч. при ограничение на скоростта за населени места – 50 км/час. Тя е обвинена за извършването на престъпление по чл.343, ал.1, б.”б” във вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Днес в съдебното заседание е проведен разпит на явилите се свидетели, назначени са очни ставки между свидетелите, както и е изслушано заключението на вещото лице по назначената съдебно-медицинска експертиза, информират от пресцентъра на съда. Делото е отложено за разпит на свидетели, както и за изслушване заключението на вещото лице по назначената съдебна автотехническа експертиза за 11.12.2015 г. от 9:00 часа.

Припомняме, че на 16 януари в 23.12 часа през национален телефон 112 в Първо РУМВР – Плевен бе получен сигнал за ПТП с ранени в парк „Кайлъка“. Установено бе, че при движение посока от Плевен към язовир „Тотлебенов вал“, лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от 18-годишната плевенчанка Симона Динкова, при ляв завой е излязъл вляво от пътното платно. Колата се е ударила последователно в няколко крайпътни дървета. Вследствие на удара водачът на автомобила и пътуващата на предна дясна седалка – 18-годишната Ванина Трифонова, ученичка от СОУ „Иван Вазов“ в Плевен, са откарани в ЦСМП – Плевен с опасност за живота. По-късно пътничката е починала.

Прочетете също:

Плевенски плувци с призови класирания на Държавното първенство

Плевенските плувци – близнаците Алекс и Дейвид Найденови, спечелиха три шампионски и четири вицешампионски отличия ...