Акценти
Начало / Общество / Грижа за животните на Великден

Грижа за животните на Великден

Група ученици от плевенската Езикова гимназия направиха дарение на приют за бездомни животни в Плевен, който се поддържа на доброволен принцип от група  граждани. Те се грижат за прибрани бездомни кучета с храна и лекарства.

Благородната идея е на Марк Томов-деветокласник от Езиковата гимназия, който освен спортни успехи в карате ( Марк е многократен медалист от Европейски и Световни първенства по карате) има и друга страст- животните. Самия той отглежда в дома си редки видове-хамелеон, тарантули, змии , екзотични видове гущери и др.

 Идеята му да помогнат на бездомните животни споделят и група негови съученици и приятели, и след Марк Томовизрядна организация  я осъществяват  в първия ден от Великденските празници-29 април.

Те успяват да съберат в собственоръчно изработената кутия за дарения средства, с които закупуват  към 100 кг. различна храна, лакомства, чинии за хранене, завивки  и играчки за животните.

С отношението си те са направили  деня на бездомните животинки истински празник.

Ето част от екипа, който успява да осъществи тази благородна мисия:

Главния идеолог- Марк Томов, който дава идеята и организира процеса.

Катрин Христова ,Камелия  Тончева, Никол  Йорданова –трите от 6В клас на ГПЧЕ, които направиха кутиите за дарението и събираха средствата(със разрешение на директора)

Група ученици от ГПЧЕ и други училища, които се включиха със закупени от тях храна и играчки.

„Тази наша  инициатива е показно за това, че трябва да се грижим за безпомощните“-казват младежите. Пример е за активна гражданска позиция.Те се надяват и други хора да последват техния пример и да отделят минимални средства за животните в нужда, както и да пробудят органите в Общината, които отговарят за обезопасяването на града ни от бездомните кучета и осигуряването на подслон за тях.

Прочетете също:

Диригентът Ваня Делийска бе гост на децата в ДГ „Юнско въстание“ –  Плевен

По повод  Седмицата на четенето и грамотността, специален гост в ДГ „Юнско въстание“ в Плевен ...