Начало / Политика / Граждани сигнализират за нередности при експлоатацията на синята зона в Плевен

Граждани сигнализират за нередности при експлоатацията на синята зона в Плевен

Защо Община Плевен допуска човек, нарушител на обществения ред, да упражнява контрол върху спазването на разпоредбите за синя зона в Плевен? С тази тема възмутени граждани днес занимаха народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по време на редовната му приемна.

„Не може човек, който вади пистолет в Кайлъка за това, че са го спрели да премине през бариерата с колата си, да се ползва с доверието на кмета на Плевен и да репатрира с паяк нарушители на правилата за паркиране.”, категорични бяха плевенчани.

Един от гражданите дори е подал сигнал в Районна прокуратура Плевен за това, че има нередности с експлоатацията на синята зона в града. Той е описал и случай, при който репатриращият автомобил извършва нарушение на правилника за движение по пътищата и създава предпоставка за пътно-транспортно произшествие. В сигнала си до прокуратурата човекът изисква проверка на това дали работата на т-нар паяк не е в разрез със закона за движение по пътищата.

„Ясно е, че с приходите от вдигнатите автомобили Общината се опитва да набави свежи средства в бюджета си, но редно ли е това да става все за сметка на гражданите?”, попитаха хората.

Народният представител Владислав Николов се ангажира да сезира кмета на Плевен с този сигнал, за да се намери адекватно решение на проблема.

Прочетете също:

Паралелка „Баскетбол“ разкриват в СУ „Иван Вазов“ – Плевен

БК „Спартак Плевен“ продължава усилената си работа с подрастващите в града. От клуба ще си ...