Начало / Общество / Годишни награди за принос в развитието на обществото връчи Ротари клуб Плевен

Годишни награди за принос в развитието на обществото връчи Ротари клуб Плевен

ротари

Ротари клуб Плевен Центрум организира коледен прием, на който за първи път връчи свой приз за принос в областта на образованието, културата, медицината, както и приз за благотворителност, достойнство и мениджмънт.

ротари

Призьор в област образование е Наташа Минкова, дългогодишен преподавател по физика и астрономия в Математическата гимназия в Плевен, с много постижения на олимпиади и международни състезания.
В област култура призът беше връчен на цигуларя Чавдар Вълков.

чавдар вълков
В областта на медицината не беше отличен отделен лекар, а Медицински университет – Плевен, чиито принос в тази област е безспорен. Отличието прие ректора проф. Славчо Томов.

славчо томов
Призът в област мениджмънт беше връчен на Иво Джокин, директор на Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в село Байкал.

Иво Джокин
За безкористен принос в областта на благотворителността с приз на Ротари клуб беше отличена Фондация „Св. Иван Рилски“. Призът беше връчен на управителят на фондацията д-р Елиза Георгиева.

Елиза Георгиева
Васил Копчев  – председател на Общински комитет „Васил Левски“ и организатор на националния поход „По стъпките на Апостола” получи приза за достойнство.

Васил Копчев

Традиционното отличие за ротарианци беше връчено на сестрите Андрияна и Борислава Ганеви за заслуги към Ротаракт и за отлични постижения в областта на образованието и спорта. И двете момичета учат по две висши  и са носителки на световни титли по карате в категориите си.

сестри
„Впечатлена съм, че всички призьори, по някакъв начин,  имат връзка с образованието. А образованието е много ценен приоритет, не защото Европейския съюз ни го препоръчва, а защото наистина е така. Спомних си онази китайска мъдрост, която казва така: Ако мислиш един ден напред – вземи си храна, ако мислиш година напред – посади дърво, а ако мислиш за сто години напред – дай образование на децата си. С връчването на тези първи призове ясно пролича ротарианското отношение към бъдещето”, каза при традиционната първа наздравица Искра Ганева , сектерат на Ротари клуб Центрум Плевен..
На коледния прием снощи в ресторант „Ростов” Ротари клуб – Плевен постави началото на стипендиантски фонд, който ще подпомага плевенски студенти в определени специалности, нужни за развитието на Плевенски регион. Първите постъпления във фонда бяха събрани от благотворителна томбола по време на коледния прием.

нови членове Ротари
Вечерта официално бяха приети и шест нови членове на младежките организации на Ротари клуб. Значките им връчи президентът на Ротари клуб Плевен доц. д-р Бойко Стаменов. Преди това той приветства всички гости на приема, като припомни накратко историята на създаване на Ротари клуб Центрум Плевен.

Ротари клуб

Гости на приема бяха  двете младежки организации на Ротари – Интеракт и Ротаракт, и приятелски клубове от Ловеч, Габрово и Свищов.

Прочетете също:

Златен медал за група „Вълшебни звуци” от националния фестивал „Отечество”

Женска фолклорна група „Вълшебни звуци“ при Народно читалище „Зора-1990“ село Победа с ръководител Надка Томова, ...