Начало / Общество / Главен комисар Ивайло Иванов: Приоритет на МВР остава сигурността на гражданите

Главен комисар Ивайло Иванов: Приоритет на МВР остава сигурността на гражданите

Надяваме се, с нашето присъствие, да е ясно на всички, че когато се извърши престъпление, държавата ще си влезе в правомощията и ще направи всичко възможно да задържи и изправи пред съда отговорните, заяви главният секретар на МВР  Ивайло Иванов. Той потвърди още веднъж, че приоритет за МВР остава сигурността на гражданите.

Главен комисар Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев днес са в  плевенското село Ореховица, където се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност. Поводът за предприетата акция е извършено престъпление в нощта на 12 май, когато в дома на 90-годишен мъж нахлува неизвестен и след нанасен побой, отнема от жертвата си 90 лева и бяга. Има заподозрян извършител, който в момента се укрива. На този етап, в рамките на операцията, са задържани 6 лица, претърсени са 5 адреса, образувани са и досъдебни производства – четири от тях – за незаконно присъединяване към водопреносаната и електропреносната мрежа, а едно – за оказване на съпротива срещу орган на властта. Директорът на ОДМВР – Плевен ст.комисар Веселин Вътов уточни, че, при  проникване на адрес, един от униформените е бил нападнал с брадва, а в резултат на професионалната реакция на колегите му, нападателят е задържан. Оттук нататък действията по случая са под контрола и компетентността на прокуратурата в Плевен.

Планът, по който работим – посещение на мобилни екипи в населените места, е ефективен. Сигналите при среща с гражданите не винаги са от компетентност на МВР, но въпреки всичко се стремим, където има проблем да го решим, да направим добър анализ и да дадем повече сигурност на хората, допълни главният секретар на МВР.

Прочетете също:

Определиха цени за продажба на 10 общински жилища в Плевен

Общинският съвет на Плевен разгледа и утвърди списък на общински жилища от фонд „Жилища за ...