Акценти
Начало / Общество / Георги Първанов: Строителството на АЕЦ Белене е национална кауза

Георги Първанов: Строителството на АЕЦ Белене е национална кауза

Строителството на нова атомна централа е национална кауза зад, която трябва да застанем всички без разлика на партийни пристастия, заяви Георги Първанов, предишен президент на България, който беше в Плевен, за да подкрепи митинг в подкрепа на изграждането на АЕЦ Белене. Той заяви, че спирането на проекта „Белене” е не просто грешка, а тежко престъпление спрямо националния интерес, лично отговорен за което е премиерът Бойко Борисов.

Според Първанов проектът „Белене” може да изтегли като локомотив икономиката на страната, донасяйки огромни инвестиции, хиляди нови работни места и давайки възможност за развитие на съпътстващи производства, от които да живне не само Плевенски регион, но и цяла Северна България.

„Обзалагам се, че този проект ще бъде рестартиран”, заяви Георги Първанов и допусна, че това може би ще направи и сегашното правителство. „Но ако не го направи, едно следващо правителство трябва да е готово да започне именно с това своята политика”, категоричен беше експрезидентът.

Прочетете също:

В Панорамата ще представят изложба за храм-паметника в град Шипка

Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ ще гостува в Плевен с изложба, посветена на 120-ата годишнина от освещаването ...