Акценти
Начало / Общество / ГД “Национална полиция“ предприема мерки за безопасността на движението през празнични дни

ГД “Национална полиция“ предприема мерки за безопасността на движението през празнични дни

Във връзка с усложнената пътна обстановка и предстоящите почивни дни от  3 до 6 септември ГД „Национална полиция“ предприема допълнителни мерки и организация за осигуряване безопасността на движението, ограничаване предпоставките за настъпване на тежки пътно-транспортни произшествия и нарушения на Закона за движението по пътищата, информират от Министерство на вътрешните работи.

С оглед осигуряването на активно присъствие за регулиране, подпомагане и контрол на движението по автомагистралите и главните  пътища, пътни възли, кръстовища, бензиностанции, крайпътни паркинги, мотели и заведения ще бъде насочен  допълнителен състав пътни полицаи от СДВР и ОДМВР, както следва: на 2 септември от 14 до 20 часа; на 3 септември от10 до 16 часа; на 6 септември от 10 до 20 часа.

По време на почивните дни предстоят проверки в рамките на специализирани полицейски операции за алкохол и неправоспособност. В хода на операциите проверки ще се извършват и по третокласни и общински пътища, подходи и райони на питейни и развлекателни заведения, включително и в нощните часове. В рамките на проверките полицаите ще следят за използването на обезопасителни колани, за задължителна застраховка „Гражданска отговорност”, за управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, управление на МПС без заплатена винетна такса и др.

На 2 и 6 септември ще се ограничи движението за товарни автомобили, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

Прочетете също:

Хората от Гулянци се помолиха за здраве и благоденствие

За осма поредна година жители и гости на Гулянци се стекоха в храма „Св. Георги ...