Акценти
Начало / Общество / В Червен бряг готови да посрещнат зимата

В Червен бряг готови да посрещнат зимата

община-червен-бряг

Община Червен бряг е готова да посрещне зимния сезон, като са предприети всички необходими действия за справяне при зимни условия и усложнена пътна обстановка, потвърждава кметът Павлин Фильовски. Информацията за готовността на Общината за зимния сезон предстои да бъде внесена за разглеждане на ноемврийското заседание на Общинския съвет.

За почистване на улиците в Червен бряг са осигурени 30 289 лева от общинския бюджет. Близо 46 000 лв. са парите за зимна поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа и 6000 – за улиците в останалите общински селища, съобщават от Община Червн бряг.

За снегопочистването на пътната мрежа на града ще се грижи фирма „Астон сервиз” ООД, а пътищата от републиканската мрежа в Червен бряг и Койнаре ще се поддържат от Агенция пътна инфраструктура. Избран е и изпълнител за поддръжане на общинската четвъртокласна пътна мрежа и тече процедурата по подписване на договор. В останалите селища на общината зимното поддържане и снегопочистване е организирано от кметовете, които са сключили договори с изпълнители за извършване на снегопочистването.

Цялата организация за спокойно посрещане на зимата и зимно поддръжане на пътищата е подчинена на план, съгласно който Общината и всички звена трябва два действат в пълна координация. Той е съгласуван както на общинско, така и на областно ниво. В него са предвидени дейности по създаване на организация за непрекъснато дежурство в общината, вариант за временна организация на движението при влошени метеорологични условия, организиране почистването на уличната и общинската мрежа.

Кметът допълва още, че за отопление през зимния сезон на всички училища, детски градини, кметства и дейности на Община Червен бряг, са предприети действия за осигуряване на необходимите количества горива.

Прочетете също:

В Плевен ще има възможност за жестов превод в администрацията

Община Плевен ще има възможност за обслужване на глухи и сляпо-глухи граждани на място в ...