Акценти
Начало / Образование / В понеделник близо 200 на тест по биология  в Медицинския

В понеделник близо 200 на тест по биология  в Медицинския

Последният изпит от тазгодишната кандидатстудентска кампания в Медицински университет – Плевен, ще е в понеделник, 23 юли, когато на тест по биология ще се явят 197 зрелостници. Общо за бакалавърските специалности в университета документи са подали 440 кандидат-студенти, съобщиха от висшето училище.

Тестът по биология за бакалавърските специалности ще започне в 9 часа в Учебния корпус на висшето училище.

Няколко са възможностите на кандидатите за участие в класирането за специалностите на Факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж – с оценка от теста по биология от редовната сесия, с оценка от предварителната сесия; със зрелостен изпит по биология; с друга матура по избор, а от тази година – и с оценка от изнесените изпити.

Бакалавърските програми на Медицински университет – Плевен са 10 в 3 професионални направления – здравни грижи, обществено здраве и социални дейности. В МУ-Плевен са увеличени местата за прием на студенти по държавна поръчка за бакалавърските специалности „Медицинска сестра” (70), „Помощник-фармацевт” (21), „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” (40) и „Медицинска козметика” (15).

Прочетете също:

Зелен коридор за ваксинация на 30 април и 3 май

На 30 април и 3 май в МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен, ул. Трите бора ...