Начало / Образование / В ОУ „Васил Левски” – Плевен организираха честване на годишнината от гибелта на Апостола

В ОУ „Васил Левски” – Плевен организираха честване на годишнината от гибелта на Апостола

Народният представител от ПП ГЕРБ Владислав Николов и общинският съветник от групата на ГЕРБ – Плевен Христослав Михайлов присъстваха на отбелязването на 145 години от гибелта на Апостола в ОУ „Васил Левски”- Плевен.

Тържеството събра родители, учители и бивши възпитаници на учебното заведение, гордо носещо името на Левски вече 158 години.

„Левски направи много за България. Даде надежда, върна достойнството и вярата на българския народ, остави завети, надживели времето със своята мъдрост и проницателност. В моите очи и в очите на децата ми Апостолът е смисълът и символът  на  бъдещето на страната. България – свободна и равна на другите европейски народи!”, каза в словото си народният представител Владислав Николов. Той призова учениците да бъдат отговорни и ученолюбиви, защото имат изключителната привилегия патрон на училището им да бъде най-светлата личност в българската история.

С едни от най-хубавите стихове, посветени на Апостола, децата посочиха колко значим е примера на Левски за всеки българин и как той продължава да живее в сърцата и душите на поколения наред.

 

Прочетете също:

Продължават летните ремонти на улици и тротоари в Плевен

С дейности по организация и безопасност на движението и ремонт на ревизионни шахти и оттоци ...