Начало / Общество / В Община Червен бряг започва изграждане на система за видеонаблюдение

В Община Червен бряг започва изграждане на система за видеонаблюдение

Система за видеонаблюдение ще бъде изградена в Община Червен бряг, съобщиха от общинската админстрация там. Проектът е част от предозборната програма на кмета на Червен бряг Павлин Фильовски и се реализира с подкрепата на народния представител от Червен бряг – инж. Пламен Тачев.

Проектът ще се изпълнява на два етапа, като амбициозното начинание ще включи всички населени места в общината. Технологично на първи етап ще бъдат монтирани 3 сървъра и 42 камери чрез оптични трасета на местната кабелна телевизия. ЧЕЗ ще предостави ел. захранването за цялата мрежа. Вторият етап ще включи насищане на мрежата за видеонаблюдение с още 46 камери.

Системата за видеонаблюдение може да се разшири до 160 камери, като стойността на проекта надвишава 150 000 лв.. Записите от тези камери, разположени на ключови места в града и останалите населени места в общината, ще могат да се пазят до 30 дни, а картина може да се предоставя и в реално време. Освен това ще се записват и всички нарушения на правилата за движение, както и на обществения ред.

Точката за достъп и контролът до информацията ще се осъществява в РУП – Червен бряг.

Прочетете също:

Временни ограничения на движението в центъра на Плевен заради предстоящия в неделя балотаж

Във връзка с нормалното провеждане на балотажа за избор на президент и вицепрезидент  на  Република ...