Начало / Общество / В Кнежа и Искър положиха тържествена клетва новоизбраните представители на местната власт

В Кнежа и Искър положиха тържествена клетва новоизбраните представители на местната власт

Кметът на Кнежа Илийчо Лачовски, общинските съветници и кметовете на населени места в  общината положиха клетва за встъпване в длъжност. Тържествената сесия се проведе в присъствието на областния управител Мирослав Петров.

В приветственото си слово към новоизбраните местни власти областният управител Мирослав Петров насърчи конструктивността, диалогичността и инициативността при вземането на всяко решение. Той пожела на кмета, общинските съветници и кметовете на населени места в Община Кнежа винаги да се ръководят от това, което е най-добро за общината и хората. „Желая здраве и ползотворна работа! На добър час”, каза още областният управител Мирослав Петров.

След тържественото полагане на клетвата Петров предаде на кмета на община Кнежа Илийчо Лачовски  атрибутите на властта – огърлица и символичния ключ на града и му пожела успешен нов мандат.

„Гражданите на Кнежа са основната причина днес всички ние да сме тук. Благодаря за подкрепата, която получих от тях още на първи тур на изборите. Ще положа всички усилия, за да бъда добър стопанин на община Кнежа.”, каза в първите минути от новия си управленски мандат кметът Лачовски. Той се обърна към общинските съветници с пожелание да не късат връзката с гражданите и да бъдат техни достойни представители в залата на общинския съвет.

Първото заседание на новия общински съвет бе председателствано от доайенът след общинските съветници Величко Андреев.

Тържествен ритуал по встъпване в длъжност на представители на местната власт се състоя днес и в община Искър.Тържествената сесия се проведе в присъствието на областния управител Мирослав Петров, който символично предаде атрибутите на местната власт в ръцете на кмета Валентин Йорданов.

„Надявам се в следващите четири години всички заедно да работим за гражданите на нашата община. Нека оставим на заден план предизборните  битки и вълнения и на преден план да бъдат проблемите на хората”, призова кметът на Искър Валентин Йорданов.

Веднага след края на тържествената церемония започна и първото заседание на новия общински съвет, председателстван от доайена сред общинските съветници Борис Борисов.

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...