Начало / Образование / В ДГ „Калина” в Плевен посветиха поредица от инициативи на Апостола

В ДГ „Калина” в Плевен посветиха поредица от инициативи на Апостола

По повод 181 години от рождението на Васил Левски и 145 години от гибелта му в  ДГ “Калина“ – Плевен  посветиха редица  инициативи на паметта на Апостола.  Учителките на децата от подготвителните и втора „А“ група запознаха децата с житейския път на Апостола с филм „Животът на Васил Левски“.
Децата оцветиха картини от живота на Дякона, а по –големите се опитаха да нарисуват портрет на Апостола и моменти от живота му
В групите си направиха вътрешен конкурс за най-добър рецитатор на стихове за “ синеокият герой“.
Между двете подготвителни групи се проведе викторина “Какво знаеш за Васил Левски?“ и състезание по „лъвски скок“- кой ще скочи най – много на дължина.
Във фоайето на ДГ „Калина“ е поставен постер, разказващ за живота на Апостола.
На родителите е предложено да посетят общоградското тържество на 19 февруари и да поднесат цветя пред паметника на Левски заедно с децата.
Последната инициатива ще бъде предстоящ урок “Приказка за Левски и Ботев“ с водещ на урока режисьорът и актьор Искрен Красимиров. Урокът ще включва филмов материал, поетичен рецитал, кратка викторина, а за децата са предвидени награди книги и дискове с филмите на „Незабравимата България“.
„Инициативите  имаха за цел бъдещето поколение да се запознае и запомни  думите на  Левски :   „Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи“,  сподели директорът Жоржетина Атанасова.

 

Прочетете също:

Оставиха в ареста двамата обвиняеми за убийството в Кнежа

Състав на Окръжен съд – Плевен наложи днес на двамата обвиняеми за убийството на шестнадесетгодишния ...