Начало / Общество / В Белене празнуват 51 години от обявяване на селището за град

В Белене празнуват 51 години от обявяване на селището за град

С богата програма от културни и спортни събития в Белене отбелязват 51 години от обявяването на селището за град. Празничната програма започна днес с откриване на изложба „Плетива и гоблени от ръцете на Пенсионерски клуб „Надежда”. Тя беше открита от кмета на община Белене Момчил Спасов, който подари на организаторките на изложбата  по една червена роза.
Изложбата в ПК „Надежда” ще бъде отворена и през останалите три празнични за Белене дни срещу символичен вход от 1 лв. Събраните средства ще бъдат преведени по банковата сметка на Ирина Бучева – 28-годишната жена от Белене, която е парализирана от повече от две години и на която й предстои лечение в руска клиника, научихме от Ралица Господинова.

11947601_изложба Белене

През утрешния ден са предвидени няколко спортни прояви, съобщават от общинската администрация на крайдунавския град. В 9 часа ще започне церемонията по именуване на Спортна зала по борба „Тодор Генчев” . Веднага след това на стадион „Гигант” е стартът на турнир по борба “Петър Мънев” с участието на спортните клубове: ”Класик” – Белене, “Ботев” – Враца, “Черноморец“ – Бургас, “Оряхово” „Левски” – София, „Селановци”.

В  11 часа в Обредната зала е публичното представяне на Алманах “100+ причини да се гордеем, че сме беленчани” и на новата стихосбирка на Божидар Богданов  „Птеродактили” /пейзажна лирика от Дунав/.

В 16 часа в алеята пред Общината ще бъде открита фотоизложбата “Белене-калейдоскоп на времето”

Вечерта от 18 часа на стадион „Гигант” започва първата част на Мото Рок фест.

Официалното откриване на празниците, които преминават под мотото „Белене – град древен и млад” ще е от 19 часа на 4 септември с концерт наградския  площад. В него ще вземат участие  ФА “Димум”,  самодейци  и изпълнители от  община Белене ; Етрополска духова музика.

Празниците ще продължат с разнообразни прояви на 5 и 6 септември.  Ще бъдат отслужени тържествени литургия за здравето на жителите и просперитета  на Община Белене  в църква „Св. Вмч.  Георги Победоносец”  и в църква  „Рождение на   Блажена Дева Мария”.  На 5 септември от 19.30 часа на площад „България” е началото на Боби шоу – музикална програма с фокуси, клоуни и много изненади за публиката.  А от 21 часа започва концертът спектакъл „Болярите на танца” на ансамбъл „Чинари”.  Голям концерт на площада ще има и на 6 септември от 20 часа на квартет „Интро”. В 21 часа на сцената излиза глупа БТР.

Пъстри илюминации в 22.30 часа на 6 септември ще закрият празниците в Белене.

Прочетете също:

Предстои нов избор на превозвачи по автобусни линии за 10 маршрутни разписания от квотата на Община Плевен

Да се проведат обществени поръчки за обществен превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, ...