Начало / Икономика / В Белене започна безплатното саниране на първия жилищен блок

В Белене започна безплатното саниране на първия жилищен блок

В Белене дадоха старт на санирането на първия жилищен блок по „Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради”. Това съобщи кметът на Белене Милен Дулев на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен.  Строетелната площадка е открита на 13 юни в присъствието на кмета Милен Дулев и заместника му Малина Ешекова, главния архитект на Община Белене арх. Бойко Балабанов, началник-отдел „Устройство на територията и общинска собственост” инж. Христина Иванова-Мънева, д-р Красимир Трифонов – заместник-областен управител на област Плевен, представители на фирмите, ангажирани с изпълнението на обекта, както и живеещи в блока. Изпълнител на проектирането, на строителните работи и на авторския надзор е софийска фирма. Сумата, отпусната по Програмата за четирите входа на блока, в които има близо 60 апаратамента, е почти 733 000 лева. Строителният надзор и инвеститорския контрол ще се осъществавят от плевенски фирми.

Очаква се предвидените дейности да приключат до три месеца при благоприятни атмосферни условия, обясни беленският кмет.

Той съобщи, че в момента тече процедурата по обществената поръчка за избор на проектант и строител на втория блок, който ще бъде саниран.

Други три жилищни блока в Белене имат окомплектовани документи за кандидатстване за обновяване със средства от държавата. Те очакват сключване на тристранен договор за финансиране с „Българска банка за развитие” АД.

Прочетете също:

Кандидатите на БЗНС и БСП на балотаж за кмет на Стежерово

В село Стежерово, община Левски тази неделя ще се проведе балотаж, след като нито един ...