Начало / Общество / В база „Георги Бенковски” откриха нова учебна година

В база „Георги Бенковски” откриха нова учебна година

Във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, днес се проведе традиционната за формированията от Българската армия церемония за откриване на новата учебна година. Гост на мероприятието бе полковник Красимир Кръстев – Началник отдел „Операции” в Командването на Военновъздушните сили.

Командирът на авиобазата – полковник Петър Банков, приветства личния състав. В словото си той направи равносметка на изминалата година, какво е постигнато и какви са задачите през настоящата, като приоритетни ще бъдат летателната подготовка на курсанти и летателен състав, провеждането на висококачествено обучение на сержанти и войници в „Центъра за подготовка и обучение”, поддържането в постоянна готовност на специализирани формирования за действия при потенциални кризи и оказване на помощ на населението при бедствия и аварии.

В заключение полковник Банков сподели своята категорична увереност в способностите и всеотдайността на личния състав. „Трудности неизменно ще има, но аз вярвам, че всички ние ще продължим достойно, с високо чувство на отговорност и професионализъм да изпълняваме предстоящите ни цели и задачи през учебната 2018 година.”

Прочетете също:

Над 1200 са именици на Антоновден в община Плевен

На днешния Антоновден имениците в община Плевен са  близо 1 220, според справка, предоставена от ...