Начало / Култура / Възстановяват Летния театър за концерти и 3D кино

Възстановяват Летния театър за концерти и 3D кино

летен театър кайлъка

Бизнесменът Величко Великов ще върне отново към живот Летния театър в парк „Кайлъка” в Плевен. След спечелен конкурс, фирмата на Великов – „Нивел“ ЕООД, е новият стопанин на Летния театър и вече започна усилени ремонтни дейности там.

Около 100 000 лева е инвестицията, която бизнесменът е предвидил да направи. Вече е разчистил бурените, които от години избуяват на сцената и между пейките за зрителите. Досега сме изкарали над 60 камиона с боклуци, сподели Великов.

Майстори възстановяват гримьорните, измазват стените на Летния театър и подновяват сцената. Новите стопани търсят фирма, която да изработи дървените конструкции за пейките.

Намерението на Величко Великов е ремонтът да приключи през септември. Официалното откриване на реновирания Летен театър ще бъде с голям концерт на български изпълнители и хитовете на Тончо Русев.

Освен открита сцена за концерти, които ще са традиция, ще предложим на плевенчани и 3D кино, разкри бизнесменът.

Величко Великов

Друга идеята е сцената на Летния театър да бъде предоставяна безплатно на талантливи млади изпълнители – танцьори, певци, музиканти.

От фирмата ще реновират и барчето на входа на театъра, за да могат плевенчани да се насладят на чаша питие сред прохладата на Кайлъка. За децата ще бъде направен детски кът.

Според условието в договора, фирма „Нивел“ЕООД ще стопанисва обекта до одобряване на проект за възстановяване на „Летен театър в парк “Кайлъка” като фестивален комплекс и младежки център за провеждане на музикални празници, фолклорни конкурси, концерти и прожекции, но не повече от 5 години”.

            

Прочетете също:

Награди за деца от арт школа „Колорит“ от Националния конкурс „Пчеларство 2021“

Тази година  Националният конкурс  за детско творчество, посветен на пчелите, меда и екологията в рамките ...

2 коментара

  1. Dai Boje! Kato si doidem sledvashtiia pyt v Bg nepremenno shte go posetim!

  2. Симона Георгиева

    Пожелавам успех на инициатора и изпълнителя на тази прекрасна за нашия красив град идея!