Начало / Общество / Във ВВВУ „Герги Бенковски” с тържествен ритуал ще отбележат Празника на Българската армия

Във ВВВУ „Герги Бенковски” с тържествен ритуал ще отбележат Празника на Българската армия

Честването на Празника на Българската армия тази година  ще премине под знака на извънредното положение. Спазвайки противоепидемиологичните мерки, на 6 май от 11 часа пред паметника на 9-та пехотна плевенска дивизия, представители на военните формирования и структури на подчинение на МО от Плевенския гарнизон и председателите на военно-родолюбивите организации ще поднесат цветя  в памет на загиналите за свободата на Отечеството.

В същото време ще се проведе тържествен ритуал във ВВВУ „Георги Бенковски”.

По повод Празника и за постижения в развитието на военната наука и военното дело ще бъдат обявени наградите, с които  Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отличава подполковник доц.д-р инж. Асен Маринов – Заместник Началник/заместник Ректор по учебната и научна част на ВВВУ” Георги Бенковски” и проф. д-р инж. Венцислав Иванов- професор в катедра „Електроника, навигация и комуникации в авиацията” -предметна награда – бинокъл.

Началникът на Училището бригаден генерал Юлиян Радойски ще поздрави личния състав и отличи шестима преподаватели и експерти от администрацията за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения, проявен професионализъм, за принос в развитието и усъвършенстването на военно-образователната система.

С грамоти  ще бъдат наградени победителите мъже и жени курсанти, състезавали се в динамичната игра „Предизвикателството на Мърф“ и турнира по канадска борба.

 Виетнамският студент Нгуен  Ван Хоа ще получи грамота за  проявен професионализъм и силна воля по време на състезание, изискващо  планиране и провеждане на специална бойна операция по търсене и спасяване „Аз съм готов да помогна”.

Грамотата „Универсален войник” получава курсант старши сержант Ивелина Колева за проявен професионализъм , изключителна упоритост и воински дух по време на спортните състезания ,проведени в периода от 1-ви до 4-ти май с посланието „Не техниката, а страстта те прави уникален”.

Снимка: архив ИнфоПлевен

 

Прочетете също:

Бислимов: Излизаме срещу Лудогорец ІІ с амбиция за победа

Утре /6 август/ ОФК Спартак (Плевен) играе в Разград срещу втория отбор на Лудогорец. Двубоят ...