Начало / Здравеопазване / Второ денонощие в област Плевен няма доказани положителни за коронавирус

Второ денонощие в област Плевен няма доказани положителни за коронавирус

79 са установените нови случаи на заразени с коронавирус в страната за последното денонощие при направени 2 776 PCR теста. За сравнение предходното денонощие направените тестове бяха близо пет пъти по-малко – 566, а установените случаи на заразени – 33.

Така общият брой на заразените в страната от началото на епидемията е 3 984. Активните към момента случаи са 1 606.

По области новодоказаните случаи се разпределят така: София град и София област – общо 45, Сливен – 6, Ямбол и Стара Загора –по  5 случа, Бургас – 4, Пазарджик – 3, Варна и Разград – по 2, и по един случай в областите Благоевград, Велико Търново, Враца, Кюстендил, Перник, Пловдив и Търговище.

За второ денонощие в област Плевен няма установени нови случаи, положителни за коронавирус.

Излекуваните за денонощие отново са повече от новите случаи – 97, като общият им брой е 2 171.

Към момента за лечение в болнични заведения са настанени 341 пациенти, в интензивни отделения са 11 пациенти с коронавирус.

Починалите лица, при които е доказан новият коронавирус са 207, като случаите от изминалото денонощие са 8. Починали са жена на 73 г. с пневмония и сърдечно заболяване, мъж на 71 г. с пневмония и множество придружаващи заболявания, жена на 76 г. с диабет, мъж на 78 г. със сърдечно и белодробно заболяване, мъж на 65 г. с диабет, сърдечно и бъбречно заболяване; жена на 57 г. с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 61 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване, жена на 67 г. с пневмония, за която няма информация за придружаващи заболявания.

От днес предпазните маски на закрито отново са задължителни

От днес се засилва контролът за спазване на противоепидемичните мерки.

Прочетете също:

Амфитеатър ще бъде изграден в Регионалния исторически музей в Плевен

Амфитеатър с 387 седящи места и места за хора с увреждания ще бъде изграден в ...