Начало / Политика / Втори ден в Червен бряг върви подписка в подкрепа на правителството

Втори ден в Червен бряг върви подписка в подкрепа на правителството

Втори ден група общественици, представители на местния бизнес, дейци на културата и просветата в Червен брягинициираха подписка в подкрепа на сегашното правителството, информират от областния съвет на БСП в Плевен. Мотивите за подписката са направеното от кабинета „Орешарски“ до момента – поевтиняването на цените на тока, увеличението на майчинските и на парите за първокласници, както и резултатите от последните парламентарни избори, където „Коалиция за България” бе първа политическа сила в община Червен бряг (34,67% подкрепа, от 50,44 % избирателна активност в района), се казва в съобщението.

Инициаторите на подписката настояват да се даде възможност на правителството, което още от втория ден е атакувано с протести, да заработи при нормални условия, а парламентарните сили, подкрепящи кабинета, да създадат атмосфера за реализация на програмата на Пламен Орешарски.

С подписката се настоява още за  нов изборен кодекс, който да гарантира избор на некомпрометирани личности, работеща съдебна система и за  започване на положителна промяна в жизнения стандарт на българските граждани.

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...