Акценти
Начало / Политика / Вселенският патриарх прие на среща Васил Антонов

Вселенският патриарх прие на среща Васил Антонов

Васил Антонов - вселенския патриарх

На 7 април 2015 г. Негово Всесветейшество Вселенският патриарх Вартоломей I е приел Васил Антонов, ръководител на българската делегация в Интерпарламентарната асамблея по православие. По време на срещата Антонов е бил придружен от Ангел Ангелов, генерален консул в Истанбул. В последвалия разговор са обсъдени добрите връзки на Българската и Вселенската патриаршии, които са неделими във вярата, съобщават от пресцентъра на Областния съвет на БСП в Плевен.

Негово Всесветейшество е изразил загрижеността си за положението на християните по света, особено в района на Близкия изток. Той е отправил призив към световните сили за по-активна роля при решаване на конфликта. Потвърдил е позициите на Васил Антонов за важната роля на Интерпарламентарната асамблея по православие за защитата на християнството, както и изобщо на религиозната свобода, като заявил, че България е успешен пример за постигане на религиозна търпимост, който трябва да бъде взаимстван от ЕС.

Българската делегация е поднесла на Негово Всесветейшество почетния плакет на Народното събрания с лика на покойния патриарх Максим, както и фотоалбум на манастирите в Софийска област.“

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...