Начало / Образование / Впечатляваща колекция от фотоапарати показаха в НУ „Христо Ботев” в Плевен

Впечатляваща колекция от фотоапарати показаха в НУ „Христо Ботев” в Плевен

В зала „Европа” на НУ „Христо Ботев”, гр. Плевен се проведе фотоизложба  с впечатляващата колекция от фотоапарати на Цоцо Танев. За пенсионираният авиомеханик на бойни самолети, фотоапаратите и фотографията са неговия живот. Той събира уникалната си колекция от обективи и фотоапарати повече от 40 години, превръщайки своето хоби в мисия да съхрани историята на фотографията. Познавачи твърдят, че тя е най-богатата колекция в България.

На учениците той с удоволствие разказваше любопитни факти за годините, през които са използвани различните фотоапарати и истории за това как той самият е успял да открие и запази всеки от тях.

За първи път децата се докоснаха до изкуството на фотографията, не чрез дигиталните устройства, а проследявайки историята ѝ през годините. Впечатлени от увлекателните разкази и уникалните експонати всяко дете се опитваше да открие своето хоби.

Прочетете също:

Новият заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен встъпи в длъжност

Прокурор Венцислав Фердинандов встъпи днес в длъжност заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен, съобщиха от пресцентъра ...