Начало / Общество / Военна делегация посети ВВУБ „Георги Бенковски”

Военна делегация посети ВВУБ „Георги Бенковски”

Военни аташета от 10 държави, акредитирани в Република България, посетиха днес Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” гр. Долна Митрополия. Визитата е част от двудневната им обиколка, предвидена в плана за работа с Асоциацията на военните аташета през 2018 год. Преди това международната група бе на посещение в Единния център за начална военна подготовка в гр. Плевен.

Делегацията беше посрещната от командира на авиобазата полковник Петър Банков. След това се проведе брифинг, на който заместник-командирът по АТиВ – подполковник Любомир Манов запозна гостите с мисията, целите и задачите на ВВУБ „Георги Бенковски” по обучението на летателен състав за нуждите на ВВС.

Капитан Тихомир Тодоров – заместник-командир по летателната подготовка на Учебна авиационна ескадрила представи брифинг на тема „Летателното обучение във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”.

По-късно гостите посетиха летателното поле и разгледаха кулата за ръководство на полети. От там те имаха възможност пряко да наблюдават как протича цялостната организация и провеждането на летателна дейност на летище Долна Митрополия. Курсантите – летци от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски” изпълниха полети със самолет „Pilatus” РС-9М. Обучаемите пилоти от курса за интензивна летателна подготовка изпълниха задачи с елементи от сложния пилотаж на РС-9М и групова слетяност с L-39 ZA.

Гостуването завърши с разглеждане на авиационна техника. Представени бяха тактико-техническите данни на двата типа самолети, които са на въоръжение във ВВУБ „Георги Бенковски”.

Прочетете също:

Съдии от Окръжен съд – Плевен запознаха ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“ с последствията от противообществени прояви

Съдии от Окръжен съд – Плевен изнесоха поредица от лекции, които бяха осъществени в ОУ ...