Начало / Икономика / Васил Антонов: Управляващите губят доверие, готвим се за предсрочни избори

Васил Антонов: Управляващите губят доверие, готвим се за предсрочни избори

Видимо е, че управляващите губят доверие в обществото и през новия политически сезон БСП ще се опита да предизвика  извънредни парламентарни избори. Това съобщи днес на пресконференция в Плевен народният представител от Коалиция „БСП за България” Васил Антонов. На предстоящия в края на седмицата Национален съвет на БСП ще бъде представена новата визия на партията, част от която е именно този нов политически дебат, каза депутатът.

Васил Антонов се спря и на приключилото в края на юни председателство на България на Съвета на ЕС. Според него,  по време на това председателство са поставени за разглеждане теми, които не са били българските и са защитавали далеч не български интереси. „Всичко беше поднесено като пиар на една фигура. Твърде захаросано, но далеч от интересите на България и от хората”, коментира Антонов. Той добави, че това е било още едно потвърждение за „двете Българии – на жълтите павета и управляващите, и на българския народ”. В потвърждение той посочи, че не се чуло да се говори за Северозападна България, която е най-бедният район в Европа, нито е станало дума за магистрала „Хемус”, нито са се коментирали инфраструктурни проекти или проблемите на младите хора в страната.

Депутатът остро коментира и масовата евтаназия на животни в Странджанския край, което, според него,  е обезглавяване на сектор животновъдство в страната. По думите му в този случай отново се е действало на принципа  „какво ще каже Европа” и в угода на чуждите експерти. „Това още веднъж извади на преден план липсата на контрол в този сектор и недостигането на средства до тези хора”, подчерта Антонов, посочвайки, че ясно са се видели така наречените работещи бедни, за които от БСП говорят отдавна. „Явно от ГЕРБ са имунизирани срещу грижите за българския народ, за българското животновъдство”, подчерта Васил Антонов.

По отношение най-важната инвестиция в региона – изграждането на АЕЦ Белене, народният представител е удовлетворен от интереса, който проявява към проекта китайска компания, която е сред водещите в областта на ядрената енергетика. Убедени сме, че строежът на АЕЦ Белене ще се случи, посочи Антонов.

В заключение той съобщи, че е направил питане към министъра на регионалното развитие във връзка с реконструкцията на пътя Сомовит-Черквица, за която имаше обещание, че ще започне още в края на месец май. Какво се случва със средствата, предвидени за този ремонт, е въпросът на депутата към министър Николай Нанков.

Прочетете също:

„Натюрморт със затлъстял племенник” е новото заглавие в афиша на Плевенския театър

Следващата седмица ДКТ „Иван Радоев” ще представи пред публика новото си премиерно заглавие – „Натюрморт ...