Начало / Политика / Васил Антонов: Кой най-после ще отговори на въпросите за магистрала „Хемус”

Васил Антонов: Кой най-после ще отговори на въпросите за магистрала „Хемус”

С  най-важната, както за плевенчани, така и за цяла Северна България тема стартира работата си в 44-я Парламент плевенският народен представител Васил Антонов.  На днешния парламентарен контрол Антонов отправи въпрос към Министъра на регионалното развитие и благоустройството, относно стратегията на Министерството по доизграждането и цялостното довършване на магистрала „Хемус”. „В управленската програма на новото правителство , част „Транспорт” един от основните приоритети е завършването и то изцяло на АМ „Хемус”. През последните години многократно поставях за изграждането и цялостното завършване на съоръжението. Отговорите бяха с подчертан пожелателен характер. За сметка на това трасето беше сменяно няколко пъти, имаше забавяне в процедурите по обществените поръчки”, каза в експозето си Антонов.

Министър Нанков беше доста неубедителен в отговора си, като представи сухи числа и статистика за извършените процедури, но отговор за стратегията на министерството и срока, в който Северна България ще има магистрала Антонов не получи.

„Кога ще бъде завършена АМ „Хемус”, колко ще струва в крайна сметка и кой най-после ще отговори на тези въпроси? Всеки път, когато правителство на ГЕРБ определя като основен приоритет в управлението си довършването на АМ „Хемус”, цената на съоръжението расте, а магистрала няма” каза в края на изказването си Васил Антонов.

За infoPleven

Прочетете също:

С ремонта на язовир „Тотлебенов вал“ ще се  предотврати заливането на „Кайлъка“  

Язовир „Тотлебенов вал” в парк „Кайлъка” е изграден през 1958 год. и поради дългогодишната му ...