Начало / Образование / Варненският белетрист Мариан Желев гостува в Езиковата гимназия в Плевен

Варненският белетрист Мариан Желев гостува в Езиковата гимназия в Плевен

Варненският белетрист Мариан Желев  гостува на третокласници от Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен. Срещата е част от дейностите  за мотивиране на учениците за активно участие в образователния процес и за насърчаване на четенето. В срещата участваха също преподаватели от училището и родители.

Децата задаваха свободно своите въпроси : за вдъхновението на писателя, колко книги е издал, от колко години пише, кое е по-важно – заглавието или текста, откъде черпи идеите си. Авторът сподели, че е прописал в казармата, че е много важно както заглавието, така и съдържанието. За 25 години творчество той е издал шест книги.

Мариан Желев  на свой ред попита учениците кое е най-важното качество за един писател. Те влязоха в ролята на творци и заваляха разнообразни и интересни отговори, но всичко се въртеше около фантазията. В рамките на десет минути по зададени ключови думи младите творци сътвориха текст, свързан с коледните и новогодишните празници.Представиха кратките си разкази и илюстрации. Идеята на срещата бе  да продължи един час, но никой не усети кога изминаха два часа. За финал авторът раздаде автографи на свои книги.

За infoPleven

Прочетете също:

Читалището в Бреница отпразнува 120 години

С тържествен концерт Народно читалище „Народно съзнание – 1897”, с. Бреница отбеляза своята 120-годишнина. „За ...