Начало / Култура / „Вампир” на режисьорката Маргарита Мачева гостува в Плевен

„Вампир” на режисьорката Маргарита Мачева гостува в Плевен

Спечелилият поредица от отличия спектакъл „Вампир” на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, ще гостува на плевенска сцена на 19 ноември.

„Светът в пиесата „Вампир” е изграден от строги закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор. Тяхното прекрачване тласка към пропаст. Невъзможността на човека да реализира стремленията и страстите си, го води към саморазрушение и смърт. Тази смърт не е само телесна – когато свободата е отнета и духът може да бъде пречупен. Това е пиеса за ирационалността на влеченията, за смелостта да бъдеш различен, за поривите вътре в човека и за борбата за оцеляване в един свят, в който тези пориви са забранени.”, казва младата режисьорка, плевенчанката  Маргарита Мачева, чиято работа й донесе отличието за „Цялостен спектакъл“ от Зимния фестивал на изкуствата „Сцена,палитра,слово“ – Пловдив 2017.

Изпълнителката на водещата женска роля – Албена Чобанова, спечели „Икар” за 2017 г. с образа на Малама. Сценографът Георги Славков взе наградата за „Сценография” от Международния театрален фестивал Нова българска драма – Шумен 2017.

Музика  е на Пламен Мирчев – Мирона, художествено осветление – на Стайко Мурджев.

В спектакъла участват Албена Чобанова, Лили Сучева, Лъчезар Кацарски, Биляна Дилкова, Кънчо Кънчев.

Представлението не се препоръчва за лица под 14 годишна възраст.

Билети се продават на касата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

Снимка: ДТ „Никола Вапцаров“

Прочетете също:

Спряха автомобил с фалшиви номера

На 16 януари 2019 година в Първо РУ-Плевен е образувано бързо производство за престъпление чл.345, ...