Начало / Спорт / Българинът Хакан Халми ще се бори за европейската титла по Супермото

Българинът Хакан Халми ще се бори за европейската титла по Супермото

Хакан Халми мотоспорт

Завършиха свободните тренировки и квалификациите за финалния кръг в класове SM85 и SM3 от Европейския шампионат Супермото и 3-я кръг в Източноевропейския шампионат на писта, информират от Българската федерация по мотоциклетизъм.

За разлика от петък, когато температурата беше около 40 градуса, вчера пилотите (91 мотоциклетисти от 6 нации) се радваха на далеч по-приятно време и всички успяха да използват максималния си потенциал, за да запишат най-добри времена. Очаква се и днес над трасето „Долна Митрополия” край Плевен атмосферните условия да бъдат идеални за зрелищните маншове, които предстоят.

Голямата атракция е надпреварата в клас SM85 в шампионата Супермото. Българинът Хакан Халми с КТМ ще стартира утрешното състезание от трета позиция, а като лидер ще потегли Денис Ончу (Турция). Очакванията на специалистите са, че родният пилот ще успее да се пребори с конкуренцията и за втора поредна година ще стане европейски шампион.

В клас SM65 най-бърз вчера беше Андреас Хофлер (Австрия), в клас Open – Александър Георгиев с КТМ, а в клас S3 – Асрин Роди (Турция). Победителите от съботния квалификационен ден в отделните класове в Източноевропейския шампионат на писта са:

В клас SBKS 600cc – Петър Петров с Ямаха.

В клас SBKS 1000cc – Георги Михайлов с Хонда.

В клас Superstock 1000cc – Мартин Чой с БМВ.

В клас SSP 600cc – Ненад Стоянович (Срб) с Ямаха.

В клас SP Junior – Милен Георгиев с Априля.

Днес, 27 юли, ще се проведат състезателните маншове и стартове в различните класове и дисциплини, а официалното откриване е от 10:30 часа.

Прочетете също:

Как да правим прогнози за футболни залагания

Изготвянето на прогнози за футболни залози е много по-сложно от това просто да си изберете ...