Начало / Спорт / Злато и бронз за плевенчанките Адриана и Борислава Ганеви от европейското по шотокан карате-до

Злато и бронз за плевенчанките Адриана и Борислава Ганеви от европейското по шотокан карате-до

Борислава Ганева-Кристина Свиленова-Адриана Ганева

Плевенчанките сестри Адриана и Борислава Ганева се класираха на първо и трето място в категорията жени индивидуално на провелото се в Латвия Европейско първенство по шотокан карате-до.  Българският национален отбор завърши състезанието с актив от седем златни, осем сребърни и осем бронзови медала.

„Като треньор на отбора, смея да твърдя, че състезателите ни се справиха блестящо.Те са изключителни професионалисти, които стриктно спазваха инструкциите ми и също така показаха най-доброто от индивидуалните си качества. Така се получи резултат, за който ни завидяха дори участниците от  държавите, които до скоро се славеха с най-добрите каратеки. За състезанието подбрахме най-подготвените спортисти и както можем да видим на финала, те наистина оправдаха нашите очаквания. Впечатляващото в българският отбор беше това, че участвахме с около 30 състезатели, а повече от двайсет от тях грабнаха медали в различните категории“, споделя треньорът на националния отбор Димитър Тодоранов.

На eвропейското първенство в град Даугавпилс – Латвия взеха участие над 1300 състезатели от 24 държави.Първенството премина при отлична организация от страна на домакините и силна конкуренция между отборите. Те се състезаваха на 8 татамита и при голям  зрителски интерес.

Европейското първенството се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК). Под ръководството на президента – Александър Славков  тя расте и се развива с бърз темп. Тази година към членовете й бяха добавени 3 нови клуба, към общите 35.

карате национален отбор Латвия

Прочетете също:

Кадрови проблеми за Спартак (Плевен) преди мача утре в Созопол

Притеснения в Спартак (Плевен) преди утрешното гостуване в Созопол на едноименния тим. Двубоят е от ...