Начало / Последни новини / Бойко Цветков е новият старши треньор на ОФК Спартак (Плевен)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Бойко Цветков е новият старши треньор на ОФК Спартак (Плевен)

Бойко Цветков ще е старши треньор на Общински футболен клуб Спартак (Плевен). 46-годишния наставник ще води отбора през новия сезон в Северозападната Трета аматьорска лига. Решението е на спонсора Иван Динов. Цветков за трети път ще е начело на представителният тим. Той дебютира като негов наставник през лятото на 2013 и остана до есента на 2015 година. Под негово ръководство през сезон 2014/2015 Спартак спечели първото място в Северозападната В група и се изкачи в професионалната Б група. (Преди това треньора спечели промоция за В група със Сторгозия (Плевен). ) Следващият му период бе от 22 октомври до 10 декември 2016 г., като в него записа 4 победи, 1 равен и 3 загуби във Втора професионална лига. За последно той бе начело на Първа атомна (Козлодуй). От 2 април до края на миналия месец постигна 5 победи, 1 равен и 3 загуби в Северозападната Трета аматьорска лига.

Цветков е работил и с юношите на Спартак и ФК Плевен-Атлетик 2004. Като футболист е играл за родния си Спартак (Плевен) и Етър (Велико Търново).

„Необходима ни е добра организация за да селектираме качествен отбор, който след година да ни върне в професионалния футбол. Получих пълен картбланш от ръководството за окомплектоването на състава. Това ще е труден и продължителен процес. Вероятно ще пробваме доста футболисти, докато намерим подходящите. Съставът ни ще е сплав от опит и младост. Футболът в Трета лига е доста по-различен от този в професионалните групи. Залага се предимно на физиката и твърдите единоборства. Именно за това са ни нужни бойци на терена за да успеем“, коментира Бойко Цветков.

Прочетете също:

Предстои нов избор на превозвачи по автобусни линии за 10 маршрутни разписания от квотата на Община Плевен

Да се проведат обществени поръчки за обществен превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, ...