Акценти
Начало / Политика / Близо 300 книги събра дарителска кампания на МГЕРБ

Близо 300 книги събра дарителска кампания на МГЕРБ

ГЕРБ

Близо 300 са дарените книги в кампанията „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”, организирана в Плевен от младежката структура на ГЕРБ – Плевен. Сред най-големите дарители са плевенчанка, която от години живее в Германия и е дарила специализирана литература на немски език, и народният представител от ГЕРБ Владислав Николов, дарил над 40 книги. В кампанията са се включилим много граждани, голяма част от тях ученици. Сред дарените книги преобладават тези с художествена литература, има много нови, но също и заглавия от класиката.
„Акцията се провежда в рамките на инициативата на евродепутат Моника Панайотова „Доброволчеството – доброто в нас“, чиято цел е да насърчи доброволчеството сред младите в страната, обясни Борислав Илиев, областен координатор на младежката структур на ГЕРБ -Плевен.
Събраните книги в кампанията „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека” бяха предоставени на Регионална библиотека „Христо Смирненски”. Кампанията ще продължи, като дългосрочната й цел е да провокира младите да четат повече книги.

Прочетете също:

Депутатът Елисавета Белобрадова от ДБ организира в неделя  приемна в Плевен

Народният представител Елисавета Белобрадова от „Демократична България“ пристига в Плевен за среща с граждани, съобщават ...