Акценти
Начало / Образование / Близо 2 000 седмокласници утре ще са на изпит по математика

Близо 2 000 седмокласници утре ще са на изпит по математика

1 991 седмокласници от област Плевен се очаква да се явят утре на изпит по математика за Национално външно оценяване. Изпитният вариант, върху който ще работят, ще бъде изтеглен в 9 часа утре в МОН.

Изпитът ще започне в 10.00 часа.

Той се състои от 2 модула. Първият е модул за национално външно оценяване и е задължителен за всички. Той съдържа 20 тестови задачи от два вида – задачи от затворен тип с четири възможни отговора, от които само един е верен, и задачи със свободен отговор (числов, символен или словесен). Продължителността на изпита е 60 минути, а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Резултатът от националното външно оценяване по математика може да се впише като текуща оценка.

Вторият (допълнителен) модул се състои от 4 задачи с отворен отговор, от които 2 задачи със свободен отговор, без да се привежда решение, и 2 задачи с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул е до 90 минути, а правилното решение на задачите носи 35 точки. Максималният резултат от двата модула е 100 точки.

Седмокласниците пишат с химикалка със син цвят, чертаят с черен молив, използват лист с формули по математика, който се предоставя заедно с изпитния материал.

След 15.00 ч. на сайта на министерството ще бъде публикуван тестът и ключ с верните отговори.

Прочетете също:

Плевенските състезатели по шотокан с впечатляващи резултати от Световното първенство и купа (снимки)

26 отлично подготвени състезатели на плевенската школа „Спартак 14”, с треньори Милена Кирниколова и Маринела ...