Начало / Икономика / Близо 18 млн. лева се инвестират за подобряване на пътната безопасност в Област Плевен

Близо 18 млн. лева се инвестират за подобряване на пътната безопасност в Област Плевен

Близо 18 млн. лв. се инвестират в подобряване на пътната безопасност в Област Плевен през 2017 г. и 2018 г. Това става ясно от писмени отговори на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в парламентарния контрол.

С 14,6 млн. лв. от управляваната от министерството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се рехабилитират 11,8 км от пътя Плевен – Ловеч и още близо 9,5 км от пътя Червен бряг – Чомаковци, се посочва в отговорите на министъра.

През миналата година с над 17 000 лв. от държавния бюджет са извършени частични ремонти по третокласния път Искър – Староселци – Ставерци. До края на месец юни за отстраняване на повреди по настилката на пътя, както и в участък от с. Староселци до път ІІІ-137 ще бъдат инвестирани още близо 23 хил. лв.

В отговора на министър Нанков се посочва още, че за извършване на проучвателно-проектантски работи на свлачище при с. Козар Белене на първокласния път Бяла – Ботевград Агенция „Пътна инфраструктура“ е инвестирала 18,5 хил. лв. Предстои проект да бъде разгледан от Експертния технико-икономически съвет на АПИ, след което ще бъде обявена обществена поръчка за избор на строително-монтажни работи за укрепване на свлачището. Индикативно необходимите за това 3 млн. лв. са осигурени в бюджета на агенцията за 2018 г.

До края на месец юли се предвижда да бъде подновена маркировката дългия почти 43 км третокласен път Ясен – Катунец, става ясно от друг отговор на министър Николай Нанков. 30,2 км от трасето се намират на територията на Област Плевен, а 12,5 км от него са в Област Ловеч.

Прочетете също:

С празничен урок започва проект „Зелено училище” в Левски

Стартът на  проект „Зелено училище . Предай нататък познанието”, с Община Левски спечели конкурса на  ...