Начало / Политика / Бивше крупие е новият временно изпълняващ длъжността директор на Инспекцията по труда в Плевен, алармира депутатът Владислав Николов

Бивше крупие е новият временно изпълняващ длъжността директор на Инспекцията по труда в Плевен, алармира депутатът Владислав Николов

Николов

От един месец временно изпълняващ длъжността директор на Инспекцията по труда в Плевен е Айлян Пашала, който няма необходимата компетентност за тази позиция. Това заяви на пресконференция в Плевен народният представител от ГЕРБ Владислав Николов. Той информира, че Пашала е командирован по споразумение в Плевен от кмета на Никопол.  Законът за държавния служител позволява такова споразумение, при което едно лице може да бъде командировано да изпълнява функция в друга държавна институция, поясни депутатът. Той ще внесе питане в Парламента дали въпросното лице отговаря на условията да заема тази позиция. „Този ценен кадър, дошъл от Никопол да ни управлява, има следните назначения: той е работил като крупие в Никопол, бил е описвач в Спортния тотализатор, а през последните няколко години е директор на дирекция в Община Никопол”, информира народният представител. Пашала е с висше икономическо образование, добави Николов. И поясни, че назначението по споразумение е начин да се избегне конкурс за длъжността.

Пашала е назначен като временно изпълняващ длъжността на мястото на излезлия в неплатен отпуск директор на ведомството, който е самият Владислав Николов. Той оваканти поста, който зае с конкурс, след като беше избран за народен представител в 42-то НС. По думите му най-нормално би било неговата дейност да бъде поета от инспекторите, които работят в инспекцията. Това обаче е осуетено от назначението на ДПС. Николов посочи, че при подобни обстоятелства законът предвижда да бъдат поети пътните разноски на Пашала и на семейството му.

Той информира още, че всяка седмица ще коментира пред журналисти скандалните назначения на това правителство, и най-вече тези, които касаят Област Плевен.

Във връзка с внесения вот на недоверие към настоящото правителство народният представител от ГЕРБ посочи, че държавата е в парламентарна криза, и информира, че от тук нататък депутатите от ГЕРБ ще влизат в пленарната зала, но ще се регистрират по-късно, за да се формира кворум от поддръжниците на кабинета, каквито ГЕРБ не са. Ние не подкрепяме това правителство и искаме незабавни предсрочни избори, оповести Николов.

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...