Начало / Култура / Беленчани посрещат юлското утро в парк „Персина”

Беленчани посрещат юлското утро в парк „Персина”

С голям рок концерт, организиран от Община Белене, жителите на крайдунавския град ще посрещнат първото юлско слънце. Той ще започне в 21 часа на 30 юни. Ще участват рок групите „Бандата на Пецата”, „ПО-РОК” и „Soda acoustic”.

С този концерт ще приключи програмата на поредното издание на Фестивала на река Дунав, който ще се проведе на 29 и 30 юни по повод Международния ден на река Дунав. „Той е своеобразна благодарност към реката, която минава край града ни. Провеждаме го за трета поредна година и е повод заедно да посрещнем Юлското утро”, сподели кметът на община Белене Милен Дулев. Проявите ще започнат  с велопоход до местността ХТК „Лимана”, който ще стартира на 29 юни в 9 часа. В същия ден от 10.30 часа ще има детска забава „Дунавски детски свят”.

На 30 юни за любителите на риболова ще се проведе състезание, с начало от 8 часа. Програмата предвижда и кулинарно състезание под мотото „Беленска трапеза” със специалното участие на известния готвач Иван Звездев. То ще е на 30 юни от 17.00 часа. Час по-късно ще е концертът „Дунав пее и играе”, в който ще се включат самодейни състави от региона.

Финансова подкрепа за част от събитията е по проект LENA на Програма за Транснационално сътрудничество „Дунав”.

Всички прояви ще са  в парка на Посетителския център на Природен парк „Персина”.

Прочетете също:

В Плевен започна третото издание на фестивала „Шарено петле”

Днес паркът на Регионалният исторически музей беше изпълнен с детска глъч. Малчуганите и техните родители ...