Акценти
Начало / Здравеопазване / Безплатни профилактични мамологични прегледи в ДКЦ „Св. Панталеймон” – Плевен

Безплатни профилактични мамологични прегледи в ДКЦ „Св. Панталеймон” – Плевен

Безплатни профилактични мамологични прегледи ще се проведат на 15 и 16 март в ДКЦ „Св. Панталеймон“ – Плевен, ул. „Трите бора“ № 24. Прегледите ще се извършват от д-р Евгений Карастоянов след проведено мамографско изследване, което ДКЦ „Св. Панталеймон“ предлага на преференциални цени: ехомамография – 20 лв; мамография – 15 лв. Изследванията се извършват с дигитален мамограф от ново поколение, произведен от водеща компания за медицинска апаратура. Иновативният и точен рентгенов метод за визуализация на млечните жлези предоставя детайлни резултати в реално време. Степента на облъчване е незначителна, изследването се провежда бързо и е щадящо за пациента.

Д-р Карастоянов, част от екипа на д-р Румен Стоянов – началник Хирургично отделение, притежава опит в областта на диагностиката и лечението на заболяванията на млечната жлеза. Специализант e по пластична хирургия и с подчертан експертен интерес към съвременни методи, технологии и терапевтични подходи в областта на модерната хирургия: обща, реконструктивна и лапароскопска, както и от научно-изследователска работа. Активно участва в научни конференции. На 16 май 2017г., д-р Карастоянов бе отличен на втората церемония по награждаване в конкурса „Млад медик“ в категория „Лекар с придобита специалност“, организиран от Български лекарски съюз и вестник „Стандарт“.

Препоръчително е жените до четиридесетгодишна възраст да правят ехомамография, а жените след 40 години – мамография.

Предварително записване на тел. 064 87 20 20

Прочетете също:

Последните щрихи, статив и палитра на акад. Светлин Русев остават завинаги в родния му Плевен

Последната незавършена творба на акад. Светлин Русев – щрихи върху каменна композиция, представляваща своеобразен параклис, ...