Акценти
Начало / Последни новини / Баскетболистите на Спартак зарадваха децата в още едно плевенско училище

Баскетболистите на Спартак зарадваха децата в още едно плевенско училище

Играчите на Александър Дяковски днес бяха гости на малчуганите от ОУ “Св. Климент Охридски“. Те бяха придружавани и от треньори от школата на плевенския клуб. Посещението им бе част от инициативата „Обичай Спартак,обичай Плевен“.

Около 200 деца от 1-ви до 4-ти клас посрещнаха Тодор Тодоров, Николай Върбанов и Константин Коев. В двор на училището малчуганите се запознаха с част от най-важните елементи на играта и се радваха от сърце всеки път, когато топката се озоваваше в коша. Истинско вълнение в децата предизвикаха и снимките и автографите, които получиха от баскетболистите след открития урок.

“Инициативата е много приятна за нас, като в същото време е много полезна за плевенския баскетбол. Важно е да има колкото се може такива инициативи, за да се привличат колкото се може повече деца и да се възроди българския баскетбол. Има силна нужда от подрастващи. Радвам се, че в името на целия клуб и на усилията на Тодор Тодоров, който се занимава доста активно с децата, нещата започват да се получават. Именно от подрастващите идват баскетболистите, а оттам и национален отбор. Видях деца, които имат потенциал да се развиват в бъдеще”, заяви центърът на Спартак Николай Върбанов след посещението.

Капитанът Тодор Тодоров призова децата да посетят заедно с родителите си домакинския мач на Спартак този петък, 22 март, от 18.30 ч. в зала “Балканстрой”. Плевенчани ще излязат срещу Ямбол в двубой от 21 кръг в НБЛ.

Снимки и текст: Виктория Петрова

Прочетете също:

Днес имен ден празнува Доротея

На 5 юни Църквата почита Св. Доротей, на когото се приписват разказите за пророците, апостолите ...