Акценти
Начало / Култура / Ателие за изработка на кукли и три спектакъла днес в програмата на „Шарено петле”

Ателие за изработка на кукли и три спектакъла днес в програмата на „Шарено петле”

В предпоследния ден от програмата на фестивала за куклен театър за всички възрасти „Шарено петле” организаторите са подготвили много приятни занимания за децата в ателието за изработка на кукли от прежда. То ще отвори от 11 часа на площада пред Драматичния театър и децата ще имат възможност сами, с помощта на майстори, да изработят кукла плод на собственото им въображение.

Вечерта от 18 часа, на сцена „Пан Бурянин” е представлението за деца „Грозното патенце”. Популярната приказка на Андерсен е разказана по нестандартен начин от актрисата Юлия Коларова.

От 12 до 18 часа в сцена „Фоайе” е представлението за възрастни „Чисто”. Създаден по идея на актьора Християн Бакалов, който години работи зад граница, спектакълът е артистичен експеримент, който съчетава визуално изкуство, движенчески театър и пърформънс. В него зрителят е активен участник , с възможтост да разкрие артистичния си потенциал.

От 19.30 часа, на сцена „Александър Гюров” е представлението на мюзикъла „Авеню Кю”. Режисура и постановка – Уест Хайлър (САЩ) и Петър кауков. Спектакълът е изключително забавен мюзикъл за възрастни, който представя всички чувствителни теми на съвремието ни – расизъм, ксенофобия, гей-общество, порно-индустрия. Всичко е подложено на добронамерена шега, която ни води къмпризнаване и преодоляване на рапредразсъдъците и осъзнаване на различията. Актьорският екип на спектакъла е носител на награда „Икар“ за 2018 г. в категорията „Постижение в кукленото изкуство”.

Прочетете също:

Старши учител от ДГ „Снежанка“ получи отличието си „Неофит Рилски“

Старши учител Галина Ангелова Асенова от  ДГ „Снежанка“ – Плевен, получи днес почетното си отличие ...