Начало / Култура / Арт студио отвори врати в читалището в Победа 

Арт студио отвори врати в читалището в Победа 

Арт студио „Твори и се забавлявай” към читалище „Зора” в село Победа ще осигури приятни забавления за децата през лятото. Читалището със своята компютърна зала, читалня с обновена литература и зала-игротека е притегателен център за местните и гостуващите през ваканцията деца.
Първата инициатива, в която се включиха малки и големи беше кулинарно състезание за най-красив и вкусен сандвич. В оспорвана надпревара бяха излъчени победителите, като всички участници бяха наградени с медали и сладолед.

Следващата изненада, която читалищните дейци подготвиха за малчуганите бе „Спомен от морето”. Децата сами украсиха рамки за снимки с морски мотиви, като ги декорираха с миди и раковини. Както всяко лято, интереса на децата към летните занимания е голям, и с желание посещават читалището.

От началото на ваканционните дни вече се осъществиха две прожекции на детски анимационни филми, както и образователна среща, посветена на опазването на околната среда.
С цел повишаване интереса на малчуганите към четенето, литературните произведения, които ще се изучават през учебната година, както и биографични данни за техните автори, се представят пред детската аудитория с атрактивни презентации.

Прочетете също:

Деца дадоха старта на кампанията „Капачки за живот” в Плевен

Плевенски деца първи пуснаха пластмасови капачки от бутилки в монтираните за целта метални сърца в ...