Акценти
Начало / Крими / Апелативният съд гледа днес делото за убийството на студентката Вероника

Апелативният съд гледа днес делото за убийството на студентката Вероника

Апелативният съд във Велико Търново е насрочил за днес делото за убийството на студентката Вероника Здравкова, информират от пресцентъра на институцията. Припомняме, че с присъда от 15 септември т.г. Окръжен съд – Велико Търново призна за виновен подсъдимия Илиян Здравков в това, че на 28 февруари 2015 г. в град Велико Търново отнел от владението на 24-годишната Вероника Здравкова от Никопол движими вещи на обща стойност 401,81 лева, като деянието е придружено с жестокото убийство на студентката. Съставът на Великотърновския окръжен съд му наложи наказание 30 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. Със същата присъда Илиян Здравков е осъден да плати по 100 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на гражданските ищци и частни обвинители Т. З. Т. и Н. В. Т.
Срещу присъдата е постъпила въззивна частна жалба от служебния защитник на подсъдимия, в която се сочи, че наложеното максимално по закон наказание се явява прекалено тежко и се иска неговото смекчаване, предвид наличието на изключителни смекчаващи вината обстоятелства.
Във връзка с жалбата, в Апелативния съд е образувано въззивно наказателно от общ характер дело, като системата за случайно разпределение на делата определи за съдия-докладчик съдия Петя Стоянова.
Първото заседание по делото е насрочено днес от 11:30 часа.

Прочетете също:

Кога работим и почиваме през 2021?

Вече е декември месец и много хора започват да гледат календара за 2021 година и ...