Начало / Крими / Апелативният съд гледа дело за съвкупление на баща с дъщеря от Плевенско

Апелативният съд гледа дело за съвкупление на баща с дъщеря от Плевенско

Апелативният съд във Велико Търново ще разгледа дело за съвкупление на баща с дъщеря от Плевенско, информират от там. Делото е насрочено за 18 януари, а подсъдим по процеса е 35-годишния Златко Ц. С..
Въззивното наказателно от общ характер дело ще се гледа във връзка с присъда на Окръжен съд -Плевен, който е признал подсъдимия Златко Ц. С. за виновен в това, че през периода от 15.02.2015 г. до 02.04.2015 г. в две населени места в Плевенска област, при условията на продължавано престъпление, на четири пъти, се съвкупил с дъщеря си, като я принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай. По времето, когато са извършени три от четирите отделни деяния, пострадалата не е имала навършени 14 години.
Първоистанционният съд е осъдил Златко Ц. С. на 20 години лишаване от свобода. Така определението наказание е редуцирано с една трета и подсъдимият е осъден да изтърпи 13 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор. Със същата присъда Окръжен съд – Плевен е осъдил Златко Ц. С. да заплати 100 000 лева на пострадалата, като обезщетение за претърпени от нея неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 02.04.2015 г. до окончателното и изплащане.
Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по въззивни частни жалби от подсъдимия и частното обвинение.

Прочетете също:

Трудова борса ще се проведе утре в Плевен

Дирекция „Бюро по труда” – Плевен организира на 29 септември, вторник, трудова борса. Тя ще се ...