Начало / Избори / Избори 2015 / Антон Георгиев: Читалищата трябва да се подпомагат, за да продължат да бъдат духовни и културни средища

Антон Георгиев: Читалищата трябва да се подпомагат, за да продължат да бъдат духовни и културни средища

Кандидатът за кмет на Плевен от „Коалиция за промяна – БСП и ПК“Тракия“ Антон Георгиев се срещна с читалищни дейци от общината. Акцент в оживения разговор бе темата за състоянието на материалната база. Председателите на читалища се оплакаха, че не се отделят никакви средства за ремонт, а сградите са общинска собственост. Участниците в срещата припомниха, че в проекта за бюджет са били предвидени 200 000 лв, които в последния момент са отпаднали. Няма друга община, която да не заделя местни средства за своите читалища, споделиха те. Като друг проблем по време на разговорите бе посочена тенденцията частни клубове да се регистрират като читалища и така да „източват“ средства от държавната субсидия.

DSC_0451антон георгиев

Антон Георгиев подчерта, че е запознат с проблемите. Той дори припомни случая с читалище „Ракитин“, където проверка установи, че помещенията не се ползват според предназначението им. Антон Георгиев бе категоричен, че читалищата трябва да се подпомагат, за да могат да продължат да бъдат духовно и културно средище за развитие на общностите в кварталите и малките населени места.

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...